Dr. Dirk Vandevelde, orthopedie

Hoe verloopt een opname?

Indien er op de consultatie de beslissing wordt genomen om een operatie uit te voeren, zal deze gebeuren in het AZ Monica campus Antwerpen (Eeuwfeestkliniek) of campus Deurne (O.L.V. Middelaresziekenhuis). De praktische bespreking van de opname gebeurt op de consultatie waar alle nodige papieren worden meegegeven met de nodige informatie. Afhankelijk van het type ingreep zal de opname gebeuren in het daghospitaal of op de opname afdeling.

Er kan indien nodig een verlengd verblijf op de revalidatie afdeling APRA in het AZ Monica APRA Antwerpen besproken en geregeld worden. Afhankelijk van de ingreep, de gezondheid en de leeftijd dienen er pre-operatieve onderzoeken te gebeuren, deze kunnen gebeuren via de huisarts of via de dienst anesthesie van het AZ Monica Antwerpen. Als richtlijn kan het volgende schema gebruikt worden: schema preoperatieve onderzoeken.

SchemaPreoperatOnderzoeken.pdf (50KB)

Ouder dan 55 ?

Indien U meer dan 55 jaar oud bent dient er een electrocardiogram (EKG) genomen te worden, en tevens ook een bloedname met stollingscontrole. Dit kan eventueel via de huisarts. Er kan steeds een pre-operatief consult anesthesie gebeuren indien deze onderzoeken dienen te gebeuren of indien U een anesthesist wenst te spreken voor de operatie. Dit kan elke dag in het AZ Monica Antwerpen tussen 16u en 18u met een afspraak welke te maken is via 03 240 2020. Aanmelden via de receptie van het ziekenhuis.

Pre-operatieve vragenlijst

Er dient tevens steeds een pre-operatieve vragenlijst ingevuld te worden die samen met de noodzakelijke onderzoeken meegebracht moet worden bij de opname in het ziekenhuis. Deze beide documenten zijn af te drukken via de desbetreffende link in pdf en kunnen zo ingevuld worden. Voor meer informatie betreffende anesthesie kan U terecht op de website van de dienst anesthesie van het ziekenhuis of telefonisch via het secretariaat: 03 240 22 78.

Indien er bloedverdunnende medicatie wordt genomen, dient U de arts en de anesthesist hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Deze medicatie dient mogelijks gestopt te worden en vervangen door inspuitingen.

Tevens dienen bij een opname steeds alle radiografische documenten en codes van de onderzoeken meegebracht te worden gezien deze van noodzakelijk belang zijn bij de ingreep.

PatientenboekjePreop-daghospitalisatie-NL.pdf (687KB)

Aanmelden bij het ziekenhuis

Bij opname dient U zich aan te melden aan de receptie of opnamekiosk van het ziekenhuis met uw elektronische identiteitskaart, eID. Indien u beschikt over een hospitalisatieverzekering brengt U eventueel ook uw kaart hiervan mee zodat deze in het computersysteem kan worden ingebracht. Tevens dienen eventueel de nodige papieren van het ziekenfonds en de hospitalisatieverzekering meegebracht te worden om te laten invullen. Deze dienen bij opname afgegeven te worden aan de verpleging die ze in het medisch dossier zal steken zodat ze door de arts kunnen ingevuld worden.

Een controlelijst met belangrijke punten om mee te brengen kan hier afgedrukt worden. Na registratie aan de receptie zal U naar de desbetreffende afdeling gebracht worden en voorbereid worden voor de ingreep.

Bij opname de dag van de operatie dient U vanaf middernacht nuchter te zijn indien niet anders vermeld.(niet eten of drinken, wel nemen van normale medicatie).

De operatiezalen beschikken allemaal over een volledige digitalisatie zodat er bij arthroscopische ingrepen digitale foto’s en video opnamen kunnen gemaakt worden die nadien op de controle consultatie samen besproken kunnen worden.

Privé praktijk - Kontich
Koningin Astridlaan 45
2550 Kontich
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
 
steeds op afspraak: maandag: namiddag en avond
donderdag: namiddag en avond


Praktijk Artes - Essen
Stationsstraat 19/21
2910 Essen
03 270 04 00
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
steeds op afspraak: woensdag: namiddag en avondAZ Monica - Antwerpen
Harmoniestraat 68
2018 Antwerpen
03 240 20 20
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
steeds op afspraak: maandag: voormiddag
woensdag: voormiddag