Dr. Dirk Vandevelde, orthopedie

Daghospitaal AZ Monica

Het daghospitaal bevindt zich op de 1e verdieping in het AZ Monica Antwerpen.

Diensthoofd is Carina Apers die zich met een enthousiast team dagelijks inzet om de beste zorgen te verlenen. In het daghopsitaal bestaat de mogelijkheid om op een 1-persoonskamer te verblijven, indien U hiervan gebruik wenst te maken dient U dit best vooraf kenbaar te maken zodat een kamer kan gereserveerd worden. Bij opname zal de verpleegkundige U voorbereiden voor de heelkundige ingreep en U op tijd naar de operatiekamer brengen. Gelieve al de in te vullen papieren, zoals verzekeringspapieren af te geven zodat deze kunnen ingevuld worden door Dr Vandevelde.

Na de ingreep verblijft U tijdelijk op de ontwaakkamer (recovery) en wordt U nadien terug naar de kamer gebracht. De kinesist zal na het ontwaken reeds langskomen om de nodige oefeningen aan te leren voor thuis en om het revaldiatie schema mee te geven. Tevens zal de anesthesist U nog komen bezoeken alvorens U uit het ziekenhuis ontslagen wordt.

Dr Vandevelde zal steeds voor het ontslag uit het daghospitaal de uitgevoerde ingreep komen bespreken en de nodige ontslagpapieren overhandigen zoals, ontslagbrief voor de huisarts, medicatie voorschrift, kinesitherapie voorschrift, postoperatieve richtlijnen, werkonbekwaamheid en eventueel de ingevulde verzekeringspapieren.

Bij ingrepen aan de onderste ledematen zoals knie, enkel of voet worden er best voordien krukken voorzien die dan meegebracht worden, deze zijn te verkrijgen bij het ziekenfonds, de bandagist of het OCMW.

Het ziekenhuis kan meestal verlaten worden vanaf 16 uur en de patiënt moet afgehaald worden, zelf rijden of op eigen middelen naar huis gaan is NIET toegelaten.

Na ontslag dient er ongeveer 14 dagen postoperatief een afspraak gemaakt te worden voor controle en voor het verwijderen van de hechtingen.

Privé praktijk - Kontich
Koningin Astridlaan 45
2550 Kontich
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
 
steeds op afspraak: maandag: namiddag en avond
donderdag: namiddag en avond


Praktijk Artes - Essen
Stationsstraat 19/21
2910 Essen
03 270 04 00
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
steeds op afspraak: woensdag: namiddag en avondAZ Monica - Antwerpen
Harmoniestraat 68
2018 Antwerpen
03 240 20 20
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
steeds op afspraak: maandag: voormiddag
woensdag: voormiddag