Dr. Dirk Vandevelde, orthopedie

Opname op de afdeling orthopedie

De afdelingen orthopedie in het AZ Monica Antwerpen bevinden zich op de 1e verdieping en de 5e verdieping. Indien U de dag voor de operatie wordt opgenomen zal in de late namiddag de anesthesist nog langskomen en zullen de noodzakelijke pre-operatieve onderzoeken en radiografieën nog kunnen gebeuren. Indien U de dag van de operatie binnenkomt dienen deze onderzoeken reeds voordien uitgevoerd te zijn.

Het is zeer belangrijk dat U alle noodzakelijke documenten meebrengt die van belang zijn bij de opname en de operatie, hiervoor werd er een controlelijst gemaakt die U kan gebruiken.

Dr Vandevelde bespreekt postoperatief hoe de operatie verlopen is en zal U tijdens het verblijf zelf volgen. Dagelijks zal de kinesist langskomen en zullen er oefeningen uitgevoerd worden in de oefenzalen. Ook zal de ergotherapeut U begeleiden tijdens de opname. Op uw vraag kan de sociaal assistente ook de thuissituatie bespreken en eventueel praktische regelingen treffen voor thuis.

De duur van de opname wordt vooraf steeds afgesproken maar kan tijdens het verblijf aan de omstandigheden aangepast worden. Indien nodig kan er een verlengd verblijf geregeld worden op de revalidatieafdeling APRA die verbonden is aan het ziekenhuis en over een zeer dynamisch team kinesisten beschikt samen met de meest moderne revalidatie technieken die momenteel op de markt zijn zoals zwembad en computer gestuurde trainingstechnieken. Dit dient best voordien aangevraagd te worden anders is er geen zekerheid op een kamer.

Elke kamer beschikt over een televisie en gratis wifi. Indien U nog verdere praktische vragen hebt betreffende de opname kan U steeds terecht bij de verpleegster Sophie.

Na ontslag dient er ongeveer 14 dagen postoperatief een afspraak gemaakt te worden voor controle en voor het verwijderen van de hechtingen. Wij wensen U bij de opname in het ziekenhuis een zeer aangenaam verblijf en een zeer voorspoedig herstel waarvoor we alles in het werk zullen stellen.

Privé praktijk - Kontich
Koningin Astridlaan 45
2550 Kontich
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
 
steeds op afspraak: maandag: namiddag en avond
donderdag: namiddag en avond


Praktijk Artes - Essen
Stationsstraat 19/21
2910 Essen
03 270 04 00
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
steeds op afspraak: woensdag: namiddag en avondAZ Monica - Antwerpen
Harmoniestraat 68
2018 Antwerpen
03 240 20 20
0472 600 500 (tussen 9u en 18u)
steeds op afspraak: maandag: voormiddag
woensdag: voormiddag