Welkom | Consultatie | Ziekenhuis | Info Nederlandse patiënten | Downloads | Links | Contact | Disclaimer

Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door WebDesign DVDV

Algemene orthopedie
Schouder,
Heup en knieletsels
Sportletsels Home. Curriculum. Locaties. Opname. Patiënten info. Contact. Wegbeschrijving. Dr. Dirk Vandevelde Orthopedie Contacteer ons: 0472 600 500

Home

Curriculum

Locaties

AZ Monica Antwerpen

Spoed

Vlaamse Kaai

Kontich privé

Opname

Daghospitaal

Verblijfafdeling

Opname algemeen

Patiënten info

Links

Informatiebrochures

Contact

Wegbeschrijving


Controle lijst opname

Controle  lijst bij opname

Opname in het daghospitaal

Daghospitaal

Het daghospitaal bevindt zich op de 1e verdieping in het AZ Monica Antwerpen


Diensthoofd is Carina Apers die zich met een enthousiast team dagelijks inzet om de beste zorgen te verlenen.

In het daghopsitaal bestaat de mogelijkheid om op een 1-persoonskamer te verblijven, indien U hiervan gebruik wenst te maken dient U dit best vooraf kenbaar te maken zodat een kamer kan gereserveerd worden.

Bij opname zal de verpleegkundige U voorbereiden voor de heelkundige ingreep en U op tijd naar de operatiekamer brengen. Gelieve al de in te vullen papieren, zoals verzekeringspapieren af te geven zodat deze kunnen ingevuld worden door Dr Vandevelde.


Na de ingreep verblijft U tijdelijk op de ontwaakkamer (recovery) en wordt U nadien terug naar de kamer gebracht.

De kinesist zal na het ontwaken reeds langskomen om de nodige oefeningen aan te leren voor thuis en om het revaldiatie schema mee te geven.

Tevens zal de anesthesist U nog komen bezoeken alvorens U uit het ziekenhuis ontslagen wordt.


Dr Vandevelde zal steeds voor het ontslag uit het daghospitaal de uitgevoerde ingreep komen bespreken en de nodige ontslagpapieren overhandigen zoals, ontslagbrief voor de huisarts, medicatie voorschrift, kinesitherapie voorschrift, postoperatieve richtlijnen, werkonbekwaamheid en eventueel de ingevulde verzekeringspapieren.

Bij ingrepen aan de onderste ledematen zoals knie, enkel of voet worden er best voordien krukken voorzien die dan meegebracht worden, deze zijn te verkrijgen bij het ziekenfonds, de bandagist of het OCMW.


Het ziekenhuis kan meestal verlaten worden vanaf 16 uur en de patiënt moet afgehaald worden, zelf rijden of op eigen middelen naar huis gaan is NIET toegelaten.


Na ontslag dient er ongeveer 14 dagen postoperatief een afspraak gemaakt te worden voor controle en voor het verwijderen van de hechtingen. Cfr contact.


Bij problemen na ontslag uit het ziekenhuis kan U terecht bij verpleegster Ann, 0472 600 500, het daghospitaal, 03 240 2154 of via spoedgevallen.

Print versie

opnameprint

Een persoonlijke aanpak van diagnose tot behandeling

Informatie opname algemeen